Black Jack


Extrem de popular în întreaga lume, Black Jack-ul este un joc rapid și ușor. De asemenea, este cunoscut sub numele de “21”, deoarece scopul este de a avea un total de puncte cât mai aproape de 21, pe cât posibil, însă fără a depăși acest număr.

Scopul jocului este de a câștiga împotriva băncii reprezentată de crupier (dealer). Jucătorul trebuie să aibă o valoare in mână pe cărțile sale că este cel mai aproape de 21, fără a depăși acel număr.

Pentru a începe jocul, jucătorul trebuie să plaseze pariul său în mijlocul dreptunghiului din fața sa. Crupierul împarte două cărți jucătorului și una la bancă. Înainte de a începe, trebuie să șe stie valoarea cărților, după cum urmează: cărțile de la doi la nouă au valoarea lor nominală, Jack, Regina, Regele și zece sunt toate evaluate la 10, iar Asul poate conta ca 1 sau 11, după cum decide jucătorul.

Pariul va fi câștigător în cazul în care valoarea totală a cărților pe care jucătorul le are este mai mare decât cea a băncii, fără a depăși 21, în cazul în care banca trece peste 21 sau în cazul în care face black-jack. Dacă jucătorul obține același număr de puncte ca și banca, jocul este nul și neavenit, iar jucătorul își recuperează pariul.