Ruleta Americană


Ruleta a fost inventată de matematicianul Blaise Pascal în secolul al XVII-lea. Ruleta Americană este formată din 37 de segmente, numerotate 0-36, cu 18 numere negre, 18 numere roșii și un singur număr verde – 0. Jocul începe atunci când dealerul spune “Pariați”. Apoi jucătorul trebuie să își plaseze pariurile. Ruleta oferă o gamă largă de pariuri și combinații de pariuri.

Câștigătorul este cel care a plasat pariul exact pe numărul, culoarea sau grupul de numere rezultate în urma spinului. Atunci când bila mai are de făcut numai 2 – 3 rotații, dealerul anunță “Nu mai pariați”, și jucătorii încetează să mai parieze pentru acel joc. Numărul pe care s-a oprit bila este numărul câștigător la jocul respectiv. După anunțarea numărului caștigător, dealerul va pune dolly pe numărul câștigător pe layout-ul mesei de joc și va îndepărta de pe masa de joc toate pariurile care pierd.

În continuare dealerul plătește fiecare dintre pariurile câștigătoare, rămase pe masă, conform tabelei de plăți a jocului de ruletă. Pentru plata pariurilor, dealerul folosește jetoane de culoare, jetoane de valoare sau o combinație din ambele tipuri de jetoane, în funcție de valoarea care trebuie plătită.