Three Card Poker


Three Card Poker a fost inventat în Anglia în anul 1990, de Derek Webb. Inițial a fost numit Casino Brag, un joc în care jucătorii pariază împotriva casei, nu împotriva celorlalți jucători.

Three Card Poker se joacă împotriva dealerului și se bazează pe mâini de poker formate din trei cărți. Jucătorul câștiga dacă are o combinaţie de poker din 3 cărți mai valoroasă decât a dealerului.

Three Card Poker este un joc 2 în 1, Pair Plus și Ante & Play. Jucătorul poate paria pe unul sau pe amândouă dintre jocuri cu pariuri diferite. Jucătorul își plasează pariul în boxa Pair Plus reprezentată pe masa de joc. Ca și în celelate jocuri de poker, dealerul împarte câte 3 cărți pentru fiecare jucător și pentru sine. În acest caz, cărțile dealerului nu sunt implicate în nici un fel.

Pariul Pair Plus este câștigător dacă jucătorul realizează una dintre combinațiile de mai jos, plățile corespunzătoare fiind:

1 pereche 1:1

Culoare 4:1

Chinta   6:1

3 bucăți 30:1

Chinta la culoare 40:1

Jucătorul începe prin a paria în boxa destinată pariului Ante. După primirea celor trei cărți de la dealer, jucătorul are opțiunile:

  • să-și mărească miza prin plasarea pe boxa Play a unui pariu egal cu cel de pe Ante
  • să renunțe, caz în care pierde atât pariul Ante cât și pariul `Pair Plus` în cazul în care acesta a fost plasat

În cazul în care jucătorul pariază pe Play, atunci cărțile sale vor fi comparate cu cele ale dealerului și cea mai bună combinaţie de poker din 3 cărți câștigă. Pentru a se califica dealerul trebuie să aibă minim o Dama (Q) .

Dacă dealerul nu se califică, el va plăti toate pariurile Ante de pe masă în raport de 1:1.

Dacă dealerul se califică și jucătorul are o combinație de poker mai bună decât a acestuia, dealerul va plăti pariurile Ante şi Play în raport de 1:1.

În plus, jucătorul primește un Bonus pentru următoarele combinații de poker:

Chinta 1:1

3 bucați 4:1

Chinta la culoare 5:1

Dacă dealerul se califică și are o combinație de poker mai bună decât a jucatorului, pariurile Ante și Play pierd. În caz de egalitate, pariurile Ante și Play se returnează jucatorului.